Foto's van Marilyn Monroe zijn onverminderd populair

2 mei 2016

Marilyn Monroe (een artiestennaam) was in haar tijd de bekendste en meest gefotografeerde vrouw in de wereld. Als filmster, fotomodel, zangeres en filmproducente is zij een wereldster, een icoon van de filmindustrie en een beroemd sexsymbool in de 20e eeuw geworden.

Foto's van Marilyn Monroe zijn onverminderd populair

in focus Galerie

Marilyn Monroe is geboren op 1 juni 1926 in Los Angeles. Dit jaar is het dus 90 jaar geleden dat haar bijzondere leven begon. Om daar alle aandacht aan te geven is een mooie fotoexpositie samengesteld. Door een samenwerking tussen medewerkers in de Kulturverein Zehntscheuer, de galerie hiltawsky en de in focus Galerie krijgen bezoekers van de expositie aan de hand van een geweldige hoeveelheid foto’s een beeld uit haar inhoudsvolle carriëre in de Amerikaanse modellen- en filmindustrie.

Tot en met 30 juni 2016 is de expositie te zien in de in focus Galerie, daarna in de steden Rottenburg aan de Neckar (vanaf 17 juli) en in Berlijn (vanaf 4 november). Voor het samenstellen van de expositie en de compacte catalogus maakte de curator gebruik van een selectie van pers- en werkfoto’s van Marylin, gemaakt door bekende fotografen als Eve Arnold, Bert Stern, Arnold Newman, Elliott Erwitt, Edward Clark en George Barris. Het zijn vooral de laatst gemaakte foto’s in 1962, het jaar van overlijden op 5 augustus in Los Angeles, die een enorme indruk zullen maken op de bezoekers en de vele bewonderaars van deze mooie vrouw met vele kwaliteiten.

in focus Galerie, Hauptstraße 114, D-50996 Keulen, www.infocusgalerie.com.


Gerelateerde artikelen