Historische fotocamera's op postzegelblokjes afgebeeld

27 februari 2015

Voor de verzamelaars van thematische postzegels en poststukken op het gebied van fotografie is er extra goed nieuws uit Frankrijk binnengekomen in de vorm van een grote hoeveelheid postzegelblokjes. In samenwerking met het Franse Museum voor de Fotografie in het stadje Bièvres bij Parijs heeft de Franse Posterijen een serie van zes gevouwen souvenirkaarten als een beschermende omslag voor zes verschillende postzegelblokjes laten ontwerpen en uitgegeven.

Historische fotocamera's op postzegelblokjes afgebeeld

Fotocamera's op Franse postzegels

Stuk voor stuk prachtige ontwerpen voor verzamelaars van camera’s en voor de verzamelaars van thematische postzegels. Dankzij de gekozen camera’s krijgen verzamelaars een extra beeld van de unieke ontwikkelingen in de fotografie vanaf de fotocamera Quadrilatère Derogy uit 1865, via de Stéréocycle fotocamera van het merk Bazin & Leroy uit 1898, tot en met de Spido Reportage fotocamera van het merk Gaumont uit 1935.

Historische fotocamera's op postzegelblokjes afgebeeld - 2 Historische fotocamera's op postzegelblokjes afgebeeld - 3 Historische fotocamera's op postzegelblokjes afgebeeld - 4

Alle zegels hebben een nominale postwaarde van 66 Eurocent, maar kosten door de uitvoering van de souvenirkaart en het blokje meer in het postkantoor en bij de postzegelhandel. De gevouwen souvenirkaart is 10 cm hoog en 21 cm breed en wordt geleverd als een pakketje van 6 kaarten. Een bezoek aan het Museum voor Fotografie in Bièvres is een absolute must voor de liefhebbers en verzamelaars van foto- en filmcamera’s.


Gerelateerde artikelen