Licht en kleuren ontdekken door zelf te experimenteren

14 mei 2016

Met de inhoud van het stevige doosje is het mogelijk om verschillende proefjes te doen met diverse eigenschappen en verschijnselen van licht en kleuren. Om het geheel op een aantrekkelijke wijze te presenteren is gekozen voor een samenwerking met de samenstellers van het tv-programma Galileo. De onderdelen voor het spel van experimenteren en ervaren kunnen overigens tezamen met het vouwblad met informaties en instructies in een veel kleiner doosje worden aangeboden.

Licht en kleuren ontdekken door zelf te experimenteren

Licht & Farben

Licht en kleur zijn samenhangende fenomenen, die met eenvoudige experimenten onderzocht kunnen worden en fascinerende resultaten zullen opleveren. Met de inhoud van het doosje en de duidelijke instructies is het voor jongeren eenvoudig mogelijk om veel plezier te beleven aan de proefjes en aan de verrassende ervaringen. Met het prisma ervaren de jonge onderzoekers het kleurenspectrum in het zonlicht. Draaiende tolletjes worden voorzien van schijfjes met allerlei patronen.

Licht en kleuren ontdekken door zelf te experimenteren - 2 Licht en kleuren ontdekken door zelf te experimenteren - 3 Licht en kleuren ontdekken door zelf te experimenteren - 4
Voorbeeld uit het info- en experimentenvouwblad.

Tijdens het draaien ontdekken zij de meest vreemde veranderingen in het kleurenpatroon. Natuurlijk hebben de samenstellers van de inhoud ook gezorgd voor een uitleg over licht en kleur en de werking van ons kijksysteem. De jongeren doen ook nog proefjes met het schaduwspel, lichtbreking en -buiging. Het doosje is ook bruikbaar op scholen.


Gerelateerde artikelen