Aanvullingen voor de OF thematische zegelcollecties

11 mei 2018

De postzegelcollectie Microscopie werd uitgebreid met een serie van 3 postzegels uit San Marino, uitgegeven in september 2017 (Mi.2731-33) met aandacht voor het verbod op alle dierproeven voor cosmetica in de EU en sinds 2013 van kracht. In ons land (1997) en in San Marino (2007) is dit verbod al langer van kracht. Zo dragen postzegels bij aan een verbetering van de leefomstandigheden van dier en mens.

Aanvullingen voor de OF thematische zegelcollecties

De grondlegger van het Marxisme Karl Marx werd 100 jaar geleden geboren in Trier.

De Duitse filosoof, grondlegger van het Marxisme en politiek journalist Karl Marx (1818-1883) werd 100 jaar geleden geboren in de stad Trier. Hij studeerde rechten en filosofie in Bonn en Berlijn. In plaats van de gewenste academische carrière, werd hij een journalist en publicist en ging hij in op de politieke economie en sociale wetenschappen. Karl Marx wordt gezien als centraal persoon in het ontstaan van socialisme en communisme in de 19e eeuw. Zijn belangrijkste publicatie is het boek “Het Kapitaal”. Marx overleed in Londen. De Duitse Post gaf ter ere van de 200e geboortedag van Karl Marx een postzegel uit met een bijzondere tekening van het portret van Karl Marx in een uitvoering met een moderne digitale beeldtechniek.

Aanvullingen voor de OF thematische zegelcollecties - 2 Aanvullingen voor de OF thematische zegelcollecties - 3 Aanvullingen voor de OF thematische zegelcollecties - 4

Kunstenaar, architect en industrieel ontwerper Peter Behrens (1868-1940) staat op een postzegel door de aandacht voor zijn 150e geboortedag. In het LWL-Industriemuseum Peter-Behrens-Gebouw is een permanente tentoonstelling ingericht.

De Spaanse post gaf in 2018 het tweede Star Wars 3D lenticulaire blokje uit. Door het 3D-wisselbeeld valt er veel te beleven.


Gerelateerde artikelen