Addison Addey's avontuur en de kijk op visueel bedrog

6 september 2014

De standvastige Addison Addley is weer terug met een groot aantal aan te pakken problemen en beleefd allerlei avonturen met zijn familie en zijn vriendje Sam. Kinderboekenschrijfster Melody DeFields McMillan schreef een tweede leesboekje over dat vrolijke en actieve mannetje. Hij schrikt van de opmerking van zijn moeder dat er verhuisd gaat worden. Eerst denkt hij aan een kleine interne verhuizing, maar al snel wordt het echt duidelijk. Het wordt een echte verhuizing naar een ander huis.

Addison Addey's avontuur en de kijk op visueel bedrog

Addison Addley and the Trick of the Eye

Blij is hij er niet mee, maar zijn hersenen beginnen versneld te werken en laat zijn vriendje meedelen in zijn ongenoegen. Al spelenderwijs ontdekken en verklaren zij optische illusies en optische fenomenen. Het bestaande huis is veel te groot voor Addison en zijn moeder. Maar Addison en zijn vrienden zijn zo vindingrijk dat zij plannen uitwerken om zijn moeder op een magische manier te verrassen tijdens een openbare magische show in het oude huis. Het grote huis en de vele kamers zou eens verbouwd moeten worden, zonder veel hak- en breekwerk. Addison kiest voor de toepassing van magische mogelijkheden van onze visuele waarneming en het spel van optisch bedrog, dat eindigt met een speciale verrassing voor iedereen en zelfs voor het leergierige jongetje Addison.

ISBN 978-1-55469-189-0, “Addison Addley and the Trick of the Eye”, Melody DeFields McMillan, Orca Book Publishers, 2009, 90 pagina’s.


Gerelateerde artikelen