Een kunstportret van een particuliere verzameling

19 augustus 2014

In meerdere zalen van Kunstsammlungen Chemnitz waren in 2010 de 124 kunstwerken van 22 kunstenaars uit een geschonken privéverzameling te zien.

Een kunstportret van een particuliere verzameling

Porträt einer Sammlung

De getoonde kunstwerken geven een eerste representatief beeld van de omvang van een omvangrijke schenking moderne kunst. Het echtpaar Gisela en Wolfgang Flügge bracht in de loop der jaren een aantrekkelijke collectie van 586 werken van 106 kunstenaars bijeen. Duitse kunst is sterk vertegenwoordigd in de collectie van schilderwerken en grafisch materiaal.

Met een scherpe blik voor creatieve kunst van veelbelovende jonge kunstenaars is de waardevolle collectie opgebouwd. Zonder te letten op trends in de moderne kunst is er telkens aangekocht tijdens exposities en bij de kunstenaars in het atelier. Een liefde voor het werk van sommige kunstenaars is te zien in het aantal verworven werken. In samenwerking met Kerber Verlag is de begeleidende catalogus ontstaan met alle getoonde werken van de 22 kunstenaars. In het mooi uitgevoerde kunstboek vindt de lezer en liefhebber kunst van Holger Bunk, Manfred Stumpf, Jürgen Klauke, Thomas Ruff, Hannsjörg Voth en vele anderen. Van elke kunstenaar in het boek is een uitgebreide biografie opgenomen. Voor kunstliefhebbers een prachtig boek.

ISBN 978-3-86678-310-2, “Porträt einer Sammlung”, Ingrid Mössinger en Kerstin Drechsel, Kunstsammlungen Chemnitz, 2010, 228 pagina’s.

Kunstsammlungen Chemnitz, Theaterplatz 1, D-09111 Chemnitz, www.kunstsammlungen-chemnitz.de.


Gerelateerde artikelen