Kunst met optische effecten in de Koppelkerk (3)

16 oktober 2018

Dit najaar toont de Koppelkerk de expositie Optische Effecten. De vijf exposeerde kunstenaars proberen verwarring te stichten bij de kijker: wat je denkt te zien, is bij nadere beschouwing niet wat je ziet. De kunstenaars lieten zich inspireren door de grootmeesters van de optische en surrealistische kunst: M.C. Escher, Magritte en Dalí. In vijf compacte artikelen berichten wij telkens over één van de deelnemende kunstenaars.

Kunst met optische effecten in de Koppelkerk (3)

Optische Effecten in kunst van Hanneke Rijks

Hanneke Rijks volgde na een studie Wiskunde een opleiding aan de VAK-MTS in de richting meubel maken. Hanneke werkt meestal met berkenmultiplex. Haar werk dwingt je goed te kijken naar wat je nou eigenlijk ziet: bijvoorbeeld een wandplastiek met oneindige vierkanten. Hanneke woont en werkt in Amstelveen.

"Optische Effecten" van 26 oktober tot en met 23 december 2018 in de Koppelkerk, Koppelstraat 35, 7126 AG Bredevoort. Kijk voor de openingstijden op vrijdag, zaterdag en zondag op de website www.koppelkerk.nl.

Heerlyckheid Bredevoort is een pittoresk vestingstadje in het oosten van Nederland en ligt in de Achterhoek. Het stadje staat in het teken van historie, kunst en cultuur, ambachten, boeken, natuur en gastvrijheid.