Kunstactiviteitenboek voor ondernemende personen

3 april 2014

Direct al na het openslaan van het groot uitgevallen kunstboek komt de lezer tot actie na het omslaan van klein afgedrukte kunstwerken om daarna kennis te maken met een diversiteit aan druk- en creatieve technieken waarmee kunstenaars hun werk produceren. Daarna volgt er een dubbele pagina met de presentatie van bijzondere kijk- en doekunst en klapt een pop-up uit.

Kunstactiviteitenboek voor ondernemende personen

The Interactive Art Book

De kijkers maken kennis met perspectief, optische illusies en kijkbedrog, kleurillusie en een 3dimensionale constructie. Op de dubbele pagina’s Licht en Kleur staat kleur in de kunst en waarneming centraal. Telkens vindt de lezer tevens kartonnen onderdelen om vanuit het betreffende onderwerp of het besproken thema te experimenteren en te ontdekken. Bij het onderwerp Beweging krijgt de kunst van het realiseren van een beweging extra aandacht. Patronen en Composities laat onder andere de door Escher zo fraai getekende vlakverdelingen zien. Ook maken we kennis met abstracte composities. De pop-up van een kunstenaars voor zijn ezel en object is heel knap ontworpen. Aandacht krijgen ook stijl en de keuze van object en scène. In dit prachtig uitgevoerde doe- en kunstboek is een instructieboekje opgenomen. De inhoud ervan gaat dieper in op de onderwerpen en thema’s en geeft instructie, tips en ideeën om zelf bezig te zijn met het maken van kunst. Het boekje begint met het onderwerp Illusie in de kunst en onze visuele waarneming. De omkeerbare strip van Gustav Verbeek zorgt voor de nodige verrassing bij de lezer. Met een kartonnen schuifraampje is het mogelijk om een gewenste compositie te vinden. Voor meerdere eerder behandelde druk- en kunsttechnieken zijn er specifieke opdrachten beschikbaar, zoals het ontwerpen van sculpturen en het drukken met een uitgesneden aardappel. Een perfecte combinatie voor kunstopleidingen en het thuis laten kennismaken met kunst.

Kunstactiviteitenboek voor ondernemende personen - 2

ISBN 978-1-909142-02-2, “The Interactive Art Book”, Ron van der Meer en Frank Whitford, Tango Books, 2012, activiteitenboek en een geïllustreerd instructieboekje.


Gerelateerde artikelen