PostNL biedt verzamelaars een veelheid aan postzegels

4 maart 2018

Voor postzegelverzamelaars geeft PostNL via haar Collect Club het tijdschrift Collect uit met nieuws en informatie over het verzamelen en kopen van postzegels. Voor de filatelist een onmisbaar hulpmiddel om telkens actueel op de hoogte te blijven van de nieuwste postzegels. Het lid worden van de Collect Club is geheel gratis. Enige voorwaarde is wel dat er een bepaalde bestelling volgt in het jaar van lidmaatschap. Daarna wordt het lidmaatschap weer voor een jaar verlengd.

PostNL biedt verzamelaars een veelheid aan postzegels

PostNL Collect Club

Heel regelmatig verrast een uitgave van Collect verzamelaars op een gratis boek over interessante onderwerpen en thema’s en telkens in combinatie met één of meerdere speciaal ontworpen postzegelblokjes, die een plekje kunnen krijgen in het boek. Het bijbehorende blokje of de meerdere blokjes moeten wel apart besteld worden. Een uitstekende service voor de verzamelaars. Binnen de reeks van educatieve en informatieve boekjes verschenen onder andere de boekjes “Vogels” en “Beleef de natuur” met bijbehorende postzegelblokjes en de klemstroken voor het aanbrengen van de blokjes op de aangewezen pagina’s.

PostNL biedt verzamelaars een veelheid aan postzegels - 2 PostNL biedt verzamelaars een veelheid aan postzegels - 3 PostNL biedt verzamelaars een veelheid aan postzegels - 4

In het boek met afbeeldingen van de meest fotogenieke vogels in Nederland bevat slechts een kleine greep uit de circa 300 soorten vogels die regelmatig in ons land voorkomen. Met informatieve teksten worden 53 soorten aan de verzamelaar getoond en besproken. Op de vier postzegelblokjes zijn twaalf vogels op heldere wijze afgebeeld. Het tweede boekje toont foto’s van reptielen en amfibieën in hun natuurlijke omgeving.

Op de prachtige foto’s lijken zij zo aaibaar, maar de aaibaarheidsfactor is in het algemeen gelijk aan nul. Ze zijn koud, glibberig, glad of pokdalig. Maar fotogeniek zijn ze zeker. Zowel het boekje als het eerste postzegelblokje behoren tot een reeks van meerdere uitgaven. In het extra aan te kopen setje bevinden zich een ongestempeld en een gestempeld velletje. Voor een gratis abonnement of voor extra informatie zoek op PostNL Collect Club.


Gerelateerde artikelen