Rijken en samenlevingen in 3dimensionale afbeeldingen

22 februari 2017

Onze reis naar China heeft veel ervaring en publicaties rondom de thema’s Zien, Waarnemen en 3D-beeldtechnieken opgeleverd. Gemakkelijk te vinden in de boekwinkels zijn deze bijzondere publicaties in het algemeen niet. Maar met hulp van familie, geduld en doorvragen worden er toch heel interessante uitgaven zichtbaar gemaakt voor een aankoop. Met plezier zijn alle uitgaven (voor een aantrekkelijke prijs) gekocht.

Rijken en samenlevingen in 3dimensionale afbeeldingen

Ancient Empires 3D

Zo ook het boek over “Samenlevingen en beschavingen” met veel driedimensionale afbeeldingen in de 3D-anaglyfenbeeldtechniek. De teksten staan echter geheel in de Chinese taal. Maar de prachtige 2D- en 3D-tekeningen geeft elke kijker een schat aan visuele indrukken over feiten en gebeurtenissen uit het verleden en ontwikkeling van onze beschaving. Het eerste hoofdstuk beschrijft de Egyptische beschaving, de bouw van piramiden, de samenleving en het eren van de doden.

In het tweede hoofdstuk gaat het over de Griekse beschaving met 3D-plaatjes uit het dagelijks leven en de strijd tegen vijanden. In het derde deel komt de Romijnse beschaving aan de orde met mooie kleurrijke plaatjes en enkele 3D-afbeeldingen. De strijd tussen groepen komt wel steeds naar voren.

Het laatste deel in dit uitstekend verzorgde boek bespreekt de auteur de Chinese beschaving met extra aandacht voor de Chinese muur, die in de 15e eeuw en later in gedeelten is gebouwd. Ook zijn er sfeeropnamen van het landelijk leven in China en de typische Chinese gebouwen. Voor verzamelaars van boeken met 3D-afbeeldingen een leuke publicatie.


Gerelateerde artikelen