Tijdschrift PhotoEd met speciale uitgave 3D foto's

6 oktober 2013

De grote internationale verzameling van 3D tijdschriften is onlangs uitgebreid met de speciale editie “3-D Fotografie” in de reeks uitgaven van het bekende Canadese fototijdschrift “PhotoEd”.

Tijdschrift PhotoEd met speciale uitgave 3D foto's

3D Photography - Issue 21

De uitgave 21 (winter 2007) bevat een bijzondere schat aan 3D anaglyfenfoto’s en voorbeelden van stereoscopische afbeeldingen. Voor liefhebbers en verzamelaars van alles wat met 3D fotografie te maken heeft is deze uitgave meer dan een verzameltijdschrift. Hoofdredacteur Felix Russo heeft er een zeer mooie uitgave van gemaakt met een veelheid aan driedimensionale historische en moderne opnamen van personen en van de natuur. Ook is er aandacht voor kunst en cultuur en het vastleggen van beelden en voorwerpen met 3D anaglyfentechniek.
In het artikel “3-D 101” geeft Stan White de lezer een beeld van een aantal camera’s en systemen en methoden voor het maken stereoscopische opnamen. Het bekende schuifje voor één fotocamera werd al snel opgevolgd door de twee samengebouwde fotocamera’s. In de jaren rond 1950 was er een grote vraag naar stereocamera’s en kwamen er kant-en-klare stereocamera’s in grote hoeveelheden op de markt. Felix Russo schreef een artikel over digitale 3D fotografie. Vervolgens is er informatie over camera’s voor lenticulair fotografie, een artikel met historische ontwikkelingen in de stereofotografie, infrarood 3D foto’s, 3D modelfotografie en acrobatiek in 3D. Het verschijnsel van het fantogram in 3D is uitgebreid beschreven. Ook het maken van 3D anaglyfen met bekende software lijkt een fluitje van een cent. Het bekijken van stereofoto’s zonder een hulpmiddel is uitgelegd en het tijdschrift eindigt met een aantal voorbeelden van mooie 3D foto’s.


Gerelateerde artikelen