Verzameling Stereo World nu ook digitaal beschikbaar

11 december 2013

De eerste uitgave van het Amerikaanse tijdschrift Stereo World verscheen in de periode maart-april 1974 als verenigingsblad van de National Stereoscopic Association - NSA.

Verzameling Stereo World nu ook digitaal beschikbaar

Stereo World 1974-2008

Recent kwam beschikbaar een Stereo World collectors edition DVD met de complete uitgaven in digitale vorm en een uitvoerige inhoudsopgave. Vanaf de eenvoudige zwart-wit uitgave tot en met de vele kleurrijke recentere uitgaven uit het jaar 2008. De DVD geeft op duidelijke wijze alle pagina’s boordevol met interessante informatie en heel veel mooie 3D foto’s en 3D illustraties weer. Met de verzameling aan prachtige en waardevolle tijdschriften heeft de bezitter een schat aan informatie over de ontwikkelingen van de stereofotografie, de foto- en videoapparaten voor 3D opnamen en over de nieuwste ontwikkelingen in de digitale software en 3D digitale beeldtechnieken. Het is vooral ook de geschiedenis van de stereofotografie, die veel aandacht krijgt bij het maken van de tijdschriften. De redacteuren van Stereo World geven voortdurend de lezer nieuws en informatie over congressen en evenementen op het gebied van 3D stereofotografie, holografie, anaglyfen, stereogrammen en lenticulaire beeldtechnieken.

In diverse rubrieken is er aandacht voor nieuwe boeken, tijdschriften en brochures en stereoscopische producten als kijkers, projectoren en 3D schermen. Een collectie tijdschriften voor verzamelaars, professionals en voor iedereen met belangstelling voor stereofotografie. Een gedetailleerd actief zoeksysteem naar onderwerpen en bijzonderheden maken de DVD compleet.

Afb. De DVD Stereo World 1974-2008 van de NSA is te koop voor $ 49.95, exclusief verzendkosten, via de webite van de NSA op www.stereoview.org.


Gerelateerde artikelen