Magische spel met illusies brengt fascinatie en plezier

4 december 2016

De variatie in de getekende en kleurrijke illustraties in het nieuwste boek van Sam Taplin onder de titel 101 Optical Illusions staat weer borg voor vele uren fascinatie en plezier voor de individuele lezers of in groepsverband op school of thuis. Door de gebonden uitvoering van het boek is deze uitgave geschikt voor langer gebruik in het onderwijs of als item in alle bibliotheken.

Magische spel met illusies brengt fascinatie en plezier

101 Optical Illusions

De auteur geeft in een compact overzicht een beeld van de meest voorkomende typen aan gezichtsbedrog, visuele illusies en de magie van optische illusies. Een visuele of optische illusie wordt in het algemeen beschouwd als een goocheltruc verborgen in een illustratie of afbeelding. Je denkt een gewone afbeelding te zien en plotseling valt het je op dat er nog wat te zien is.

Soms is het extra figuurtje direct herkenbaar en herken je de illusie en in meerdere gevallen is er soms meer tijd nodig om alles te ontcijferen. Meestal is dan de verbazing groter dat het magische gepuzzel uiteindelijk toch eenvoudig is. In het boek heeft de auteur gezorgd voor een schat aan 101 verschillende manieren waarop een eenvoudige afbeelding voor een visuele sensatie kan zorgen.

Hij laat lezers in zijn inleiding kennis maken met een aantal geheimen achter optische illusies. Soms moeten de geheimen opgelost worden of eenvoudig opvallen en in meerdere gevallen ontstaan illusies spontaan. Het boek bevat afbeeldingen waarvoor de lezer actief aan het werk moet om tot een oplossing te komen. De afbeeldingen zijn voorzien van een toelichting of een vraag. Een boek vol met magische afbeeldingen.

ISBN 978-1-4095-9787-2, “101 Optical Illusions”, Sam Taplin, Usborne Publishing, 2016, 112 pagina’s.


Gerelateerde artikelen