Verborgen figuren zorgen voor verrassende momenten

22 november 2016

In elke afbeelding in het rijk geïllustreerd boekje “Hidden Picture Puzzles” heeft de auteur Gianni A. Sarcone telkens voor een magische of bijzondere visuele afleiding gezorgd. Elke pagina van dit boekje bevat een groot formaat plaatje met een in het algemeen normaal uitziende voorstelling, object, figuur of constructie. Maar schijn bedriegt na het lezen van de toelichting of de bijbehorende opdracht. In elk plaatje is namelijk op een magische wijze een ander plaatje of voorstelling verborgen.

Verborgen figuren zorgen voor verrassende momenten

Hidden Pictures Puzzles

Met de toelichting of opdracht is het mogelijk om extra te genieten van de voorstellingen. De auteur Gianni A. Sarcone, zelf bekend van zijn tekeningen, ontwerpen en figuren met optische en visuele illusies en onmogelijke figuren, heeft een pracht verzameling van historische plaatjes en moderne constructies verzameld.

Verborgen figuren zorgen voor verrassende momenten - 2 Verborgen figuren zorgen voor verrassende momenten - 3
Het werk van Giuseppe Arcimboldo inspireert vele kunstenaars om ook variaties te schilderen. Bovenstaand werk “Groentenman” is ontworpen door kunstschilder Jos de Mey (1928-2007).

De compact geschreven inleiding geeft een beeld van de geschiedenis en mogelijkheden van illusies en verborgen figuren. De voorbeelden in deze inleiding geven al direct inspiratie aan de lezer om nog kritischer naar de eigen leefomgeving te kijken, te observeren en waar te nemen. Geloof niet direct alles wat je ziet. Er kan sprake zijn van bedrog.

ISBN 978-1-62354-038-8, “Hidden Pictures Puzzles”, Gianni A. Sarcone, Imagine Publishing, 2014, 160 pagina’s.


Gerelateerde artikelen