Creatieve lezers kiezen voor het spel met optische illusies

9 december 2016

Op basis van het creatieve werk van ontwerpers Gianni A. Sarcone en Marie-Jo Waeber, heeft een redactieteam weer een speels en compact boekje samengesteld met een schat aan verrassende en actieve afbeeldingen op het gebied van optische en visuele illusies en andere visuele fenomenen. Ook nu weer blijkt dat wij onze ogen echt niet kunnen vertrouwen!

Creatieve lezers kiezen voor het spel met optische illusies

Optische Täuschungen XXL

Onze hersenen en onze herinneringen zullen de waarnemingen eerst moeten herkennen en verwerken. Gelukkig zal dat nagenoeg in alle gevallen automatisch verlopen, maar er zijn situaties waarin er echt twijfel of zelfs een ongeloof zal optreden. Ontwerpers van optische illusies weten dat en spelen met hun werk daarop gretig in. In het boekje verleiden meer dan 100 optische illusies onze kijkgewoonten en rituelen en laten de kijkers genieten van het telkens boeiende spel van optisch bedrog.

Creatieve lezers kiezen voor het spel met optische illusies - 2 Creatieve lezers kiezen voor het spel met optische illusies - 3
Voorbeelden van afbeeldingen uit het boekje Optische Täuschungen XXL.

Of het nu merkwaardige lijnen en rondingen zijn, of bijzondere kleurcombinaties en rare perspectieven zichtbaar zijn, er is altijd wel iets om je over te verbazen of te discussiëren. Extra aandacht is er voor het gebruik van het fototoestel om zelf illusies vast te leggen van bijvoorbeeld je vriend, die het omvallen van de toren van Pisa ook nu weer weet te voorkomen. In elk geval een geïllustreerde uitgave voor creatieve lezers en verzamelaars van voorbeelden van die merkwaardige en speelse plaatjes.

ISBN 978-3-8458-1600-5, “Optische Täuschungen XXL”, Gianni A. Sarcone en Marie-Jo Waeber, arsEdition, 2016, 184 pagina’s.


Gerelateerde artikelen