Ook in China aandacht voor fenomeen van visuele illusies

3 december 2016

Onze bezoeken aan diverse boekwinkels in steden in China heeft uiteindelijk veel boeken op het gebied van optisch bedrog en driedimensionale plaatjes opgeleverd. Alle publicaties behoren inmiddels tot de OF-Boekencollectie Zien en Waarnemen. In ons overzicht vier boeken met allerlei afbeeldingen met optische illusies en 3D plaatjes in de anaglyfentechniek.

Ook in China aandacht voor fenomeen van visuele illusies

The New Book of Optical Illusions

Van het boek The New Book of Optical Illusions zijn enkele exemplaren beschikbaar voor verkoop. Alle teksten staan in de Chinese taal. Het verzamelen van boeken met een vreemde taal is een leuke en boeiende bezigheid tijdens bezoeken aan verre landen en plaatselijke tijdschrift- en boekwinkels. Ook al zijn sommige boeken volledig in de Engelse taal beschikbaar is het kopen van boeken in de plaatselijke taal leuk om te bezitten, te verzamelen en te koesteren.

Ook in China aandacht voor fenomeen van visuele illusies - 2 Ook in China aandacht voor fenomeen van visuele illusies - 3 Ook in China aandacht voor fenomeen van visuele illusies - 4

Op het onderwerp oogheelkunde vonden wij enkele boeken met testplaten voor een eerste diagnose naar de mate van kleurenblindheid bij kinderen en volwassenen. Van alle aangegeven Chinese boeken zullen wij de besprekingen in de nieuwsbrief Optische Fenomenen publiceren.


Gerelateerde artikelen