Spelen met optische illusies voor inspirerende personen

14 december 2016

Uit het telkens grote aanbod aan nieuwe boeken met visuele en optische illusies presenteren wij onze lezers onderstaande publicaties voor het zelfstandig uitvoeren of in een groepsverband experimenteren met deze fenomenen. De inhoud van beide publicaties staat borg voor uren speelplezier thuis, op school of in het vakantiekamp. Vraag in uw boekwinkel voor bestelling.

Spelen met optische illusies voor inspirerende personen

Super Optical Illusions

In Super Optical Illusions begint het boek met twee uitdrukbare beweegbare experimenten met demonstraties van principes van de Thaumatroop en van de Zoötroop. De toelichting op de uitvoering staat achterin boek. Voorts bevat het boek kleurrijke illustraties met verbazingwekkende en merkwaardige afbeeldingen, waarin de illusies duidelijk herkenbaar zijn.

Er staan opdrachten, toelichtingen en oplossingen bij de afbeeldingen. De auteurs hebben gezorgd voor een grote variatie aan bewerkte klassieke optische illusies in een moderne opmaak. De lezers maken kennis met fascinerende verrassingen, die ervaren dat gezichtsbedrog in onze waarneming realiteit is. Het boek bevat afbeeldingen met bepaalde lijnenpatronen die bij het bekijken ervan spontaan gaan bewegen.

Andere bijdragen zijn de onmogelijke figuren, de dubbelzinnige figuren en mooie ontwerpen rondom een aantal beroemde klassieke illusies. De inhoud van dit boek is geschikt voor gebruik in de privésfeer en als studiemateriaal in het onderwijs.

Spelen met optische illusies voor inspirerende personen - 2

De tweede publicatie is een schuifdoosje met 20 kaarten met voorbeelden van optische illusies en op de achterzijde een uitleg van de betreffende illusie. Dan zijn er 20 kaarten met observatiespelletjes en bijzonderheden uit de technologische ontwikkeling. Het geheel is compleet met 20 anaglyfen met een bijbehorende 3D-anaglyfenbril. De afbeeldingen op de 3D-foto’s zijn op de achterzijde van de kaarten toegelicht.

ISBN 978-1-78312-085-7, “Super Optical Illusions”, Gianni A. Sarcone en Marie-Jo Waeber, Carlton Book, 2014, 47 pagina’s.

ISBN 978-2-03-590845-2, “60 Illusions et Jeux d’Optique”, Éditions Larousse, 2015, 60 speelkaarten + 3D-bril.


Gerelateerde artikelen