Weekend van de Wetenschap maakt wetenschap zichtbaar

27 september 2015

Op 3 en 4 oktober 2015 vindt in ons land het Weekend van de Wetenschap plaats. Bezoekers van de activiteiten beleven van dichtbij wetenschap en technologie in heel Nederland. Backstage bij bedrijven, overheden, instellingen, wetenschappelijke instituten, musea, sterrenwachten, science centra, hogescholen en universiteiten op bijna 200 locaties zijn bezoekers welkom.

Weekend van de Wetenschap maakt wetenschap zichtbaar

Het weekend van de wetenschap

Door het toegankelijk maken van wetenschap en technologie in al zijn vormen, het delen van kennis en het prikkelen van de nieuwsgierigheid investeert het Weekend van de Wetenschap in de toekomst van Nederland. Het programma is ruim gevarieerd en is bestemd voor jongeren en volwassenen. De activiteiten zijn verspreid over heel Nederland, dus er is altijd wel iets in de buurt te beleven. Op de site www.hetweekendvandewetenschap.nl van het evenement staan alle deelnemers en hun specifieke onderwerpen vermeld.

Meerdere activiteiten staan dit jaar in het teken van de internationale aandacht voor Het Jaar van het Licht 2015 en er zijn meerdere speciale kunstmanifestaties.


Gerelateerde artikelen