3D postzegels zijn geliefd bij thematische verzamelaars

11 januari 2015

Postzegelverzamelaars werden verrast op meerdere postzegels en postzegelblokjes met driedimensionale afbeeldingen. Door de Hongaarse Posterijen werden er zelfs twee blokjes uitgegeven in een set met de anaglyfenbril om de beelden in 3D te zien. Meer informatie over deze uitgaven vindt de lezer op pagina 4 van uitgave 314 van onze nieuwsbrief.

3D postzegels zijn geliefd bij thematische verzamelaars

Postzegel Zuid-Afrika 2013 visarend in 3D

De post van het eiland Jersey liet een 3D postzegelblokje in de lenticulairtechniek ontwerpen en produceren. Het blokje verscheen ter gelegenheid van de première van de nieuwste filmproductie met avonturen van Superman. Door de scanner is de bewegende scène op het blokje slecht te zien. Het officiële logo van Superman, de man van staal, is te zien, maar zijn enorme snelheid door de ether is helaas in deze vorm onzichtbaar. Of verzamelaars dit ontwerp in 3D werkelijk waarderen is slechts af te wachten.

3D postzegels zijn geliefd bij thematische verzamelaars - 2 3D postzegels zijn geliefd bij thematische verzamelaars - 3 3D postzegels zijn geliefd bij thematische verzamelaars - 4
Hongarije 2013 Schatten uit musea 250 en 400 ft, Mi zegel 5629 blok 358 en Mi zegel 5630 blok 359 in anaglyf; Jersey 2013 Man of Steel in 3D en Zuid-Afrika 2013 visarend in 3D.

Een mooi ontwerp is zeker de nieuwste 3D postzegeluitgifte van Zuid Afrika. Op een papierblokje zijn twee lenticulair plaatjes in een postzegel-kader geplakt. Op de plaatjes is een vliegende Afrikaanse visarend afgebeeld. Bij het kantelen van het blokje vliegt de één naar rechts en de andere vliegt naar links en pikt daarbij een visje uit het water op. Alle 3D postzegels zijn verkrijgbaar via de OF webshop.


Gerelateerde artikelen