Boijmans Van Beuningen bezit unieke Dalí collectie

10 september 2013

Vanaf 21 september tot en met 2 februari 2014 toont het Museum Boijmans Van Beuningen tijdens een internationale presentatie in volle omvang zijn topcollectie surrealisten in Rotterdam.

Boijmans Van Beuningen bezit unieke Dalí collectie

Boijmans toont topcollectie surrealisten

De uitgeleende werken van Salvador Dalí zijn weer terug in het museum en dat wordt feestelijk en kunstzinnig gevierd. Zeven werken van de Spaanse kunstenaar zijn de afgelopen tien maanden getoond in grote Dalí exposities.
Het museum onderstreept de thuiskomst van deze werken met een presentatie van meer dan vijfentwintig werken uit zijn topcollectie surrealisten, aangevuld met drie zeldzame bruiklenen van werken van Dalí uit de collectie van het Museo Nacional Centro d’Arte Reina Sofia in Madrid.
Het museum toont de werken van Dalí in samenhang met dat van befaamde surrealisten van het eerste uur als Yves Tanguy, Max Ernst, Francis Picabia en Giorgio de Chirico. De presentatie bevat bovendien een aantal in het oog springende werken als Dalí’s sensuele Mae West Lips Sofa.

Museum Boijmans Van Beuningen, Museumpark 18-20, NL-3015 CX Rotterdam, www.boijmans.nl.

Afb. Shirley Temple, le plus jeune monstre sacré du cinéma de son temps, Salvador Dalí, 1939, Collectie Museum Boijmans Van Beuningen.


Gerelateerde artikelen