Claudia Schiffer zorgt voor een flitsende foto-expositie

26 september 2020

Supermodel Claudia Schiffer, wereldwijd mode-icoon en insider van de modescène, neemt bezoekers mee naar het Kunstpalast in Düsseldorf om op een persoonlijke reis door de tijd de modewereld van de jaren 90 van de vorige eeuw te ervaren. Claudia Schiffer is gevraagd om de foto-expositie “Modefotografie van de jaren 90” in de periode van 4 maart tot/met 13 juni 2021 vorm en inhoud te geven.

Claudia Schiffer zorgt voor een flitsende foto-expositie

Modefotografie van de jaren 90

Uit haar bijdragen aan deze eerste foto-expositie is een uniek resultaat ontstaan. In de expositie verzamelt ze legendarische opnamen van modefotografen, ontwerpers en vele van haar beroemde modelcollega's. Met een aantal van ongeveer 120 expositiestukken opent zich een visueel beeldpanorama van diverse aspecten, acteurs en plaatsen die belangrijk waren voor de modewereld en het culturele landschap van de gekozen tijdsperiode.

Naast centrale fotografische werken van grote fotografen, die vandaag de dag nog steeds kunst en design kunnen beïnvloeden, is er zelden materiaal te zien. Met bewegend beeld, muziek en interessante stukken uit haar persoonlijk archief laat Schiffer de dynamiek van die tijd tot leven komen en geeft bezoekers een kijkje achter de coulissen van de legendarische modeshows en modefeesten.

Kunstpalast, Ehrenhof 4-5, D-40479 Düsseldorf, www.kunstpalast.de.


Gerelateerde artikelen