De wereld van de bergen in drie dimensionale opnamen

14 januari 2014

Elke bergwandeling en elke herinnering krijgt extra waarde door in drie dimensies te fotograferen met een 3D-camera of met een speciale techniek ook met een gewone fotocamera.

De wereld van de bergen in drie dimensionale opnamen

Die Welt der Berge in 3D

De prachtige vergezichten in combinatie met veelal imposante bergen op de voor- of achtergrond lenen zich bij uitstek voor stereofotografie met het projecteren van een linker- en rechterbeeld en een gepolariseerde 3D bril of voor het gebruik van de anaglyfentechniek en het bekijken met een 3D bril met een rood en cyaan filter. Watervallen, skiuitrustingen, diepe kloven, pittoreske bergstadjes, vergezichten, het kleine bankje op de voorgrond en het dal in de diepte en een trein met veel stoom op weg naar de bergtop. Al deze unieke onderdelen zijn de basis voor 3D-opnamen bij een verblijf in de bergen. Stereofotograaf Thomas Koch is al op jonge leeftijd door zijn vader Rolf meegenomen naar de wereld van bergen en natuur en werd al vrij snel geïnspireerd door de rijkdom en de fascinatie van 3D fotografie. Samen kunnen zij genieten van een geweldig archief van 3D opnamen van magische panorama’s van de Alpen tussen Italië, Oostenrijk en Zwitserland. Het zijn met name de 3D opnamen vanuit hoger gelegen wandelwegen en posities, die telkens zorgen voor spectaculaire 3D foto’s. Samen hebben zij een serie unieke 3D foto’s geselecteerd voor hun boek met anaglyfenfoto’s uit de wereld van kracht en oneindige vergezichten. Elke toerist, sportieve vakantieganger en wandelaar in het bergmassief zal kunnen genieten van deze prachtige en inspirerende uitgave. Na het bekijken van de 3D foto’s met een 3D bril krijgt de toeschouwer 3D kriebels.

ISBN 978-3-7243-1030-3, “Die Welt der Berge in 3D”, Thomas en Rolf Koch, Terra Magica, 2010, 79 pagina’s met 3D bril. Te koop in de OF webshop.


Gerelateerde artikelen