Dolfje Weerwolfje maakt kennis met optische illusies

3 april 2014

Het bekende tijdschrift Dolfje Weerwolfje wordt in het algemeen gelezen door jonge kinderen, vaders en moeders, opa en oma en door iedereen die de avonturen van het ondernemende weerwolfje volgt. In Dolfje Weerwolfje van maart-april 2014 maakt hij op een verrassende wijze kennis met het verschijnsel van de optische illusies.

Dolfje Weerwolfje maakt kennis met optische illusies

Dolfje Weerwolfje Kijkgrapjes

Dit themanummer staat dan ook bordevol met kijkgrapjes, experimenten en een fan-tastische hoeveelheid leuke voorbeelden van leerzame visuele en optische illusies. Met een klein eenvoudig tekeningetje is het mogelijk een grappig effect te krijgen bij het kijken ernaar. Kijk maar eens naar de titelpagina links onderin. De vriendjes Timmie en Noura staan op de hand van Dolfje. Voor volwassenen duidelijk een grap met perspectief, maar voor kinderen een nieuwe ervaring. Verantwoordelijk voor de inhoud van dit kindertijdschrift is Paul van Loon. Hij heeft in een nachtelijk gesprek met Dolfje alles uitgelegd over de moeilijke woorden als gezichtsbedrog, illusionist en optische illusie. “Niets is wat het lijkt!” is het centrale thema bij de presentatie en uitleg van gezichtsbedrog. Bekende en klassieke illusies worden op een heldere wijze en met een toelichting gepresenteerd. Voor de uitleg van illusies maakt de ontwerper zelfs gebruik van de ongekookte staafjes uit het spaghettizakje. Daarmee wordt het gezichtsbedrog bij de geometrische illusies verklaard. Leerzaam en spannend om alles zelf te ontdekken.

De inhoud van deze uitgave van Dolfje Weerwolfje is bijzonder geschikt voor het gebruik in het onderwijs, bij de overblijf en in de familie om iedereen op een leuke wijze kennis te laten maken met illusies.


Gerelateerde artikelen