Een zanger en muzikant als begaafd kunstschilder

30 maart 2016

Zanger en muzikant Bob Dylan beleefde in het museum Kunstsammlungen Chemnitz zijn allereerste expositie van zijn creaties op het gebied van kunst. De expositie was in 2008 te bewonderen in de ambiance van dit prachtige museum in de Duitse stad Chemnitz. Het werk van Bob Dylan is van bijzondere kwaliteit en uitstraling. Hij schilderde in een periode van slechts acht maanden 322 gouaches en aquarellen.

Een zanger en muzikant als begaafd kunstschilder

Bob Dylan. The Drawn Blank Series

Het museum mocht daaruit 170 werken selecteren voor het overzicht van zijn creatieve werk op kunstgebied. De basis voor het getoonde werk ontstond tussen 1989 en 1992. In die periode was hij erg actief met potlood en houtskool tijdens zijn vele optredens en reizen over de gehele wereld. Slechts 92 schetsen in zwart-wit zijn gepubliceerd in een boek, dat nauwelijks in de openbaarheid is geweest.

De originele tekeningen werden met een speciale techniek gereproduceerd en door Bob Dylan met zorg ingekleurd met verschillende lagen waterverf, om speciale effecten te bereiken. Expressieve gezichten zijn afgewisseld met interieurs, stillevens, vergezichten, gebouwen, rails, auto’s en dieren. Een breed assortiment aan voorstellingen en kleurrijk om naar te kijken. De bijbehorende zeer omvangrijke catalogus bevat de vele aquarellen en de oorspronkelijke tekeningen en schetsen. Het is niet zijn bekendheid, die zorgt voor enthousiasme bij het zien van zijn kunst.

ISBN 978 3 7913 6155 0, “Bob Dylan. The Drawn Blank Series”, Ingrid Mössinger en Kerstin Drechsel, Prestel Verlag, 2007, 288 pagina’s.


Gerelateerde artikelen