Geschiedenis 3D-fotografie nu te zien in een expositie (3)

2 mei 2023

Op de wand langs de loopbrug van de ene naar de andere zaal hangen grootformaat anaglyfenfoto’s, die ‘geschoten’ zijn door leden van de DGS - Deutsche Gesellschaft für Stereoskopie, waarvan er ook meerdere leden tevens lid zijn van de NVvS. Het geheel is een prachtige expositie geworden, die op fascinerende wijze een beeld geeft van de veelzijdigheid en betekenis van 3D-stereoscopie in het openbare leven en als een boeiende hobby.

Geschiedenis 3D-fotografie nu te zien in een expositie (3)

Mindener Museum

De bedenkers van deze leerzame en verrassende expositie zorgden tevens voor een prachtige en goedgevulde catalogus om vooral ook thuis kennis te nemen van de geschiedenis over het ontstaan en de innovatieve ontwikkelingen, die daarna in een hoog tempo op de markt werden gepresenteerd. De catalogus verscheen in een uitvoering van het reguliere DGS-verenigingsblad “Stereo journal” (1-2023), dat bij elk lid van de DGS al is afgeleverd.

Na een voorwoord van DGS-voorzitter Frank Lorenz krijgt de lezer uitgebreide beschrijvingen over de geschiedenis en verdere ontwikkelingen in een aantal artikelen. Alles is ruim voorzien van representatieve illustraties met uitgebreide beschrijvingen. Voor de lezers van het 3D-Bulletin bezochten wij het museum op de openingsdag van de fascinerende en educatieve 3D-expositie.

Tijdens de looptijd van de expositie vinden diverse workshops plaats. Deelname aan het 24e 3D-congres is voor iedereen mogelijk. De kosten daarvoor zijn gering en het programma biedt een grote variatie aan 3D-projecties en op vrijdag en zaterdag is er een informatie- en verkoopmarkt.

Geschiedenis 3D-fotografie nu te zien in een expositie (3) - 2 Geschiedenis 3D-fotografie nu te zien in een expositie (3) - 3 Geschiedenis 3D-fotografie nu te zien in een expositie (3) - 4

Mindener Museum, Ritterstraβe 23-33, D-32423 Minden, www.mindenermuseum.de.

Deutsche Gesellschaft für Stereoskopie, www.stereoskopie.org.


Gerelateerde artikelen