De race naar de maan in 3D

8 juni 2023

Een bezoekje aan een boekenwinkel met een afdeling 2e-handsboeken en sterk afgeprijsde boeken maakte ons blij met de publicatie “Race naar de maan 3D”, met als bijlage een waardevolle stereoscoop. De presentatie van deze aanwinst in onze uitgebreide thematische boekencollecties in Optische Fenomenen valt bij toeval samen met extra aandacht in de media voor de nieuwste plannen om met velen naar de maan en de bijzondere benoeming van Sir voor Brian May (van Queen en specialist op het gebied van stereofotografie).

De race naar de maan in 3D

Brian May presenteert de race naar de maan in 3dimensies.

Deze publicatie is een waardevol document om daar kennis van te nemen als een voorbereiding op de komende stroom aan stereofoto’s van de eerstvolgende maanlanding en van vastgelegde handelingen en werkzaamheden op de maan in driedimensies. Na de introducties door André Kuipers en Brian May maakt de lezer op een onderhoudende wijze kennis met alle gebeurtenissen die hebben geleid tot de maanlanding van Apollo 11 in juli 1969. Het boek is rijkelijk voorzien van nooit eerder vertoonde driedimensionale foto’s. De tekst en de foto’s vormen een eerbetoon aan de moedigste en bekwaamste mannen die de bemande ruimtevaart naar de maan en terug succesvol hebben uitgevoerd. Met de beroemde woorden “De Eagle is geland”, stond de maanlander op de maan. Met de stereokijker krijgen 3D-foto’s hun diepte!

De race naar de maan in 3D - 2 De race naar de maan in 3D - 3 De race naar de maan in 3D - 4
Ook in de filatelie werd enthousiast gereageerd.

ISBN 978-90-8571-675-4, “Race naar de maan 3D”, Brian May en David J. Eicher, Veen Media, 2019, 240 pagina’s en een Lite OWL stereokijker.


Gerelateerde artikelen