Stereofoto’s bieden kijkers net die extra beelddimensie

30 juni 2023

In de langlopende reeks uitgaven van het 3D-Bulletin (het verenigingsblad van de Nederlandse Vereniging voor Stereofotografie-NVvS) verscheen onlangs de uitgave 226. Op de titelpagina prijkt een naar anaglyf omgezette stereofoto van getoonde stereoscopen in de expositie “Stereoscopie: 3D-fotografie van 1840 tot heden” tot en met 16 juli 2023 in het Mindener Museum in de Duitse stad Minden.

Stereofoto’s bieden kijkers net die extra beelddimensie

3D-Bulletin van de NVvS

In het 3D-Bulletin schreven wij een uitvoerig bericht over de groots opgezette expositie ter viering van het 95-jarig bestaan van de DGS, de Duitse vereniging voor stereofotografie. Bij de berichtgeving zijn dankzij de deskundigheid van Dennis Boersma, de hoofdredacteur van het 3D-Bulletin, de door mij met een Fuji-W3-stereocamera gemaakte 3D-foto’s, in toonbare beeldparen omgezet.

Stereofoto’s bieden kijkers net die extra beelddimensie - 2 Stereofoto’s bieden kijkers net die extra beelddimensie - 3 Stereofoto’s bieden kijkers net die extra beelddimensie - 4
Voorbeelden van stereofoto’s bij het artikel in het 3D-Bulletin over de 3D-expositie in Minden (D).

Daarnaast bevat de uitgave berichten over en voor de leden, is er een overzicht van de komende verenigingsdagen in Zeist en is er weer gezorgd voor aantrekkelijke artikelen over nieuwe producten, technieken en resultaten van 3D-foto-experimenten. Iedereen kan kennismaken met de mogelijkheden van 3D-stereofotografie tijdens de Open Dag van de NVvS op 30-9-2023.

In het ISU-verenigingsblad Stereoscopy (het verenigingsblad van de International Sterescopic Union), uitgave 133, is er aandacht voor het internationale 3D-congres. Het ISU-congres vindt plaats van 12 tot en met 18 september 2023 in Tsukuba. Voor info kijk op www.isu2023.stereoclub.jp. De publicatie bevat meerdere stereofoto’s en voorbeelden van meerdere 3D-camera’s.


Gerelateerde artikelen