Stereoscopische camera’s en 3D-foto’s op de 170e veiling (1)

31 augustus 2023

Aangeboden in het thema Fotografica tijdens de op 16 september 2023 te houden 170e veiling bij Veilinghuis Breker, heeft de verzamelaar van stereoscopische fotocamera’s, 3D-stereokaarten en 3D-kijkkasten veel keuze om de collecties weer eens flink aan te vullen met veelal uniek 3D-fotomateriaal en 3D-apparatuur.

Stereoscopische camera’s en 3D-foto’s op de 170e veiling   (1)

Auction Team Breker, Otto-Hahn-Strasse 10, D-50997 Keulen.

Door de afbeeldingen en alle beschrijvingen in de bijbehorende dikke catalogus (€ 28) is het aanbod vooraf goed te beoordelen om zelfs schriftelijk aan deze veiling mee te doen. Ook een voorbezichtiging is na afspraak mogelijk. Traditiegetrouw begint de aangekondigde veiling precies om 10 uur op de locatie van het veilinghuis Breker in Keulen (stadsdeel Godorf).

De catalogus beschrijft 511 veilingstukken en is verdeeld in onder andere de onderdelen historische bureau- en kantoorartikelen met antieke rekenmachines, telegrafie- en telefonie-apparatuur en schrijfmachines. Het thema fotografie staat als altijd borg voor een zeer groot aanbod aan de soms een beetje vergeten ouderwetse fotocamera’s, die nog niet vergeten zijn bij verzamelaars.

Stereoscopische camera’s en 3D-foto’s op de 170e veiling   (1) - 2

De meeste camera’s zijn aantrekkelijk geprijsd en zullen zeker snel genoeg een nieuwe bezitter krijgen. Direct na de metalenfotocamera’s komen historisch gezien de platen- en reiscamera’s in houten behuizingen in de catalogus aan de orde. Sommige exemplaren dateren uit een periode van rond het jaar 1860. (Wordt vervolgd).

Auction Team Breker, Otto-Hahn-Strasse 10, D-50997 Keulen, www.breker.de.