Stereoscopische camera’s en 3D-foto’s op de 170e veiling (2)

31 augustus 2023

Voor het onderwerp “Optische illusies” is ook plaats gemaakt in de catalogus voor een kleurentolletje met diverse motieven. Ook zijn er diverse draaibare beeldvoorstellingen en projectieapparaten in beeld. Voor de filmliefhebbers zijn filmcamera’s en filmprojectoren afgebeeld en van tekst voorzien.

Stereoscopische camera’s en 3D-foto’s op de 170e veiling   (2)

Auction Team Breker, Otto-Hahn-Strasse 10, D-50997 Keulen.

Uit 1914 wordt een Pathé KOK filmprojector aangeboden. Maar er zijn meerdere juweeltjes van de filmtechniek te zien. In de speciale veiling Wetenschap en Techniek brengt het veilinghuis oldtimers van de autoindustrie voor het voetlicht van de verzamelaars van nog steeds rijdende auto’s. De antieke auto’s zijn uitgebreid in beeld gebracht.

Na deze bijzondere categorie is er aandacht voor wetenschappelijke instrumenten als de rekenliniaal, het astrolabium, natuurkundige demonstratiematerialen, micoscopen, telescopen en andere optische instrumenten. Interessant zijn de weegschalen en werktuigen voor oudere beroepen. In de groep “Communicatietechniek en -apparatuur” biedt de veiling zend- en ontvangapparaten uit het Duitse leger.

Stereoscopische camera’s en 3D-foto’s op de 170e veiling   (2) - 2

Een uitgebreid aanbod is er van radio- en tv-apparatuur vanaf 1925 in vele technische uitvoeringen en modellen voor professionele en huishoudelijke toepassingen. Voorts zijn er grammofoons en bandrecorders in het aanbod. Gevolgd door mechanische muziekinstrumenten, muziekboxen en de zogenoemde Edison-fonografen van rond 1900. Het geheel van het aanbod sluit af met een groot aantal cilinderspeeldozen in fraaie behuizingen. Bekijk ook het totale aanbod op de website van Breker.

Auction Team Breker, Otto-Hahn-Strasse 10, D-50997 Keulen, www.breker.de.