Getallen en symbolen geven kunstenaars veel inspiratie

13 april 2016

Getallen en mathematische symbolen als inspiratiebron voor een kunstenaar levert bij kunstenaar Eugen Jost intrigerende en betoverende kunstwerken op. Vol magie, begoochelingen, fantasie, bewondering en verbazing kijken toeschouwers naar uniek gevormde wiskundige voorstellingen met een kleurrijk kunstpalet van verrassingen. Een groot aantal kunstwerken van Eugen Jost, geïnspireerd door de magie van bijzondere en gewone getallen, wiskundige symbolen, tekens en vormen, zijn samengebracht in het kunstboek “Alles ist Zahl”.

Getallen en symbolen geven kunstenaars veel inspiratie

Alles ist Zahl

Om het geheel extra aantrekkelijk te maken geeft Peter Baptist bij elk werk een toelichting op de voorstelling en verdiepende informatie rondom de voorstelling. Voor studenten en docenten wiskunde en belangstellenden voor wiskunde en de visualisatie ervan een leerzame en inspirerende goed verzorgde publicatie. Alle bekende begrippen en onderwerpen uit het vakgebied komen in de werken aan de orde in een kunstwerk en zeker in de toelichting.

Getallen en symbolen geven kunstenaars veel inspiratie - 2 Getallen en symbolen geven kunstenaars veel inspiratie - 3
Afb. 1 Pisa, Cambridge, Bern. Afb. 2 Centennium.

Creatieve onderwerpen als magische vierkanten van Lo Shu, Albrecht Dürer en Benjamin Franklin en de geneeskrachtige werking van magische vierkanten vormen voldoende aanleiding voor docenten in het voortgezet onderwijs om met leerlingen te bespreken en lesmateriaal te realiseren.
Een geweldig boek voor het onderwijs en voor iedereen met interesse voor kunst en wiskunde als een oneindige inspiratiebron.

ISBN 978-3-00-040986-8, “Alles ist Zahl”, Peter Baptist, Eugen Jost, Carsten Miller, Arbeitgeberverband Gesamtmetall, 2013, 176 pagina’s.


Gerelateerde artikelen