Met een andere blik kijken naar kunst en architectuur

8 april 2016

Met het boek Thinking About Art hebben docenten en studenten Kunstgeschiedenis, de kunstprofessionals en kunstliefhebbers een zeer leerzaam en inspirerend kunstdocument beschikbaar voor kunststudies en verbreding en verdieping van bestaande kennis. Het boek geeft geen historisch overzicht van kunst en architectuur, maar is een gids om kunst te leren begrijpen, te interpreteren en kunst te leren waarderen.

Met een andere blik kijken naar kunst en architectuur

Thinking About Art

Natuurlijk wordt er gerefereerd naar historische gebeurtenissen, ontwikkelingen en feiten, maar het hoofddoel is het “lezen” van kunstwerken of het op een speciale wijze kijken naar bijzondere bouwwerken. De inhoud draagt bij aan een gefundeerde meningsvorming over kunstrichtingen en kunststijlen en natuurlijk over de inhoud, uitstraling en de financiële waarde van de kunstwerken. De auteur koos voor het bespreken van invloedrijke werken in kunst en architectuur op basis van een thematische indeling, in plaats van chronologisch vanuit opeenvolgende richtingen en stijlen.

Het boek bevat meer dan 200 kleurrijke illustraties en een schat aan analyses. Naast prachtige reproducties en details is de tekst voorzien van samenvattingen, opdrachten in de kantlijn, in te vullen teksten en verwijzingen naar aanvullende plaatjes en informatie op de begeleidende website www.wiley.com/go/thinkingaboutart. De hoofdstukken sluiten af met een literatuuroverzicht en het boek zelf met een klein woordenboek en een trefwoordenregister. Een bijzonder aan te bevelen kunstboek.

ISBN 978-1-118-90497-8, “Thinking About Art”, Penny Huntsman, John Wiley & Sons Publishing, 2016, 294 pagina’s.


Gerelateerde artikelen