Honderd leukste illusies in mooie geschenkverpakking

23 oktober 2013

In een zeer mooi uitgevoerde verpakking heeft uitgever Moses een set van honderd speelkaarten met optische illusies en met vele andere vormen van optische bedrog en fenomenen ontworpen en uitgegeven.

Honderd leukste illusies in mooie geschenkverpakking

Die 100 besten Optischen Illusionen

Het uitschuifbare doosje bevat twee sets van elk 50 speelkaarten. Het geheel is een bijzondere cadeau-uitvoering van twee al eerder uitgegeven succesvolle kaartensets. In de mooie kaartenbox vindt de bezitter een fascinerende verzameling van illusies voor vele uren van plezier, verbazing en verwondering. Telkens wordt de kijker op het verkeerde been gezet en vraagt zich af of de ontwerper wel de juiste lijnen heeft getekend en zich waarschijnlijk niet heeft afgevraagd of alles klopt! Na het langer kijken naar de tekening of de voorstelling komt in het algemeen alles weer goed. Als dat soms niet het geval is, hebben alle kaarten aan de achterzijde een verklaring en in meerdere gevallen ook de oplossing van het raadsel. Alle klassieke illusies en geometrische illusies zijn op de kaarten afgebeeld en verklaard. Soms verrassend en meestal merkwaardig komen de illusies in beeld van de waarnemer. Elk plaatje is een visueel wondertje en nodigt uit om de 100 plaatjes gezamenlijk te bekijken. Ook in educatief gebruik een interessante set.

ISBN 978-3-89777-481-0, “Die 100 besten Optischen Illusionen”, Tobias Bungter en Britta Waldmann, moses. Verlag, 2009, 100 kaarten.


Gerelateerde artikelen