Kinderen leren sneller met actieve en visuele spelletjes

28 september 2014

Van waarschijnlijk het langste boek van de wereld verscheen onlangs een Duitstalige versie. Het boek met 40 magische spellen is op een bijzondere wijze gebonden door aan elkaar gekoppelde bladzijden. Na het doorbladeren van alle stevige bladzijden draait men het boek om en komen er weer nieuwe stevige bladzijden te voorschijn. Het is een publicatie die tegen een stootje kan.

Kinderen leren sneller met actieve en visuele spelletjes

Mira Mira

Om zelf te experimenteren zijn op enkele bladzijden draaiende en bewegende delen gemonteerd. Zo bevat elke bladzijde een afbeelding van een optische illusie of optisch fenomeen. In de afbeeldingen is veel met kleur gewerkt om effecten meer accent te geven, de werking te versterken en de aandacht te trekken van kinderen en andere gebruikers van deze educatieve en inspirerende uitgave. Naast de bekende en veelal eenvoudige klassieke illusies bevat de publicatie een veelvoud aan varianten en verrassende optische verschijnselen. Met een draaiende gestreepte schijf wordt een magisch interferentie verschijnsel tot een optisch bewegend spel. Een spiraal is helemaal geen spiraal! Ook het nabeeld is een bijzonder optisch effect, dat soms een vreemde kleur oplevert. Anamorfosen zijn verborgen afbeeldingen. In het boek is een anamorfose getekend. Met behulp van een meegeleverde spiegel, die in een cilindervorm wordt gebogen, wordt de afbeelding perfect zichtbaar. Met een blauw en rood filter kunnen plaatjes afwisselend bekeken worden. Maar ook een anaglyfenplaatje is in driedimensies te bekijken met de twee gekleurde filters. Een half masker wordt met een spiegel een heel masker. Laat je ogen flink trillen door de op-art plaatjes en verbaas je wanneer beelden bewegen. Op een kaart staan alle afbeeldingen weergegeven en zijn uitgebreid beschreven.

ISBN 978-3-7941-5241-4, “Mira Mira”, À. Navarro en S. Llorens, Patmos Verlag, 2010, 40 experimenten + spiegels en 3D filters.


Gerelateerde artikelen