Kunst uit Groot-Brittannië

27 juni 2016

In de kleurrijke, frisse en ook verrassende zomer- en verkoopexpositie toont Galerie Boisserée in Keulen (D) tot en met 30 juli 2016 onder de titel “Made in Britain” een kunstzinnige show van werken van Julian Opie, David Hockney, Patrick Hughes en Michael Craig-Martin.

Kunst uit Groot-Brittannië

Galerie Boisserée presenteert Made in Britain

De diversiteit aan afbeeldingen van deze vier toonaangevende Britse kunstenaars met grote invloed op werk van jongere kunstenaars toont voorstellingen en gebeurtenissen tussen realiteiten en illusies als een kijkspel van vele eerder waargenomen en verwerkte ervaringen. De werken van deze groep kunstenaars mogen bekend verondersteld worden bij lezers van Optische Fenomenen.

Kunst uit Groot-Brittannië - 2 Kunst uit Groot-Brittannië - 3 Kunst uit Groot-Brittannië - 4
Afb.1 Architect, Julian Opie, 2014, lenticulair-object.Afb.2 Mechanic, Julian Opie, 2014, lenticulair-object.

Toch biedt de expositie bij Boisserée een groot aantal verrassingen uit de respectievelijke oeuvres van de kunstenaars en zelfs bij Julian Opie het gebruik van een moderne beeldtechniek als de driedimensionale lenticulaire beeldtechniek. In zijn 3D-lenticulaire werken komen voorstellingen in beweging als de toeschouwer bij het langslopen blijft kijken naar het werk. De moderne werken van Patrick Hughes laten toeschouwers eveneens genieten van sterke bewegingen in de voorstellingen. Een catalogus maakt het geheel compleet.

Galerie Boisserée, Drususgasse 7-11, D-50667 Keulen, www.boisseree.com.


Gerelateerde artikelen