Kunstenaar Patrick Hughes eert werken van Jos de Mey

4 november 2018

De Britse kunstenaar Patrick Hughes (geboren in Birmingham op 20 oktober 1939) is wereldbekend geworden door illusionistische driedimensionale kunstwerken met als basis het “omgekeerde perspectief”. Hij noemt dit door hem verder ontwikkelde en uitgewerkte optische verschijnsel “reverspective”. Het principe van reverspective wordt gevormd door een driedimensionaal oppervlak van een of meerdere afgeknotte piramides met een vierkant grondvlak.

Kunstenaar Patrick Hughes eert werken van Jos de Mey

Flowers Gallery heeft vestigingen in Londen (2x) en New York

De delen van de ontstane 3D-constructie die nu het verst van de kijker afstaan lijken fysiek het dichtstbij te zijn. De vlakken van de afgeknotte piramides draaien bij het langslopen met de kijkers mee. Het eerste werk in deze 3D-stijl realiseerde hij in 1964. In 1997 ontwierp hij het kunstwerk “Thanks to Jos de Mey”, waar hij op de constructie motieven van Jos de Mey schilderde.

Kunstenaar Patrick Hughes eert werken van Jos de Mey - 2 Kunstenaar Patrick Hughes eert werken van Jos de Mey - 3 Kunstenaar Patrick Hughes eert werken van Jos de Mey - 4
Thanks to Jos de Mey, 1997, Patrick Hughes, olieverf op een kartonnen 3D-constructie, 60,9 x 119,8 x 23,5 cm, © Flowers Gallery.

Deze persoonlijke stijl van Patrick Hughes en de geweldige beweging van de wanden van de kamers op het kunstwerk, geven de unieke werken van Jos de Mey een extra dimensie mee. Kunstwerken van Hughes zijn permanent aanwezig en te koop in Flowers Gallery, de galerie van Angela Flowers. Onder de huidige benaming Flowers Gallery zijn er vestigingen in Londen (2x) en New York. Voor gegevens www.flowersgallery.com.


Gerelateerde artikelen