Kunstexposities Rotterdam

25 november 2016

Een bezoek aan Rotterdam levert altijd veel informatie op over kunstexposities en andere activiteiten. In dit overzicht een kleine bundeling van twee lopende exposities en een komende expositie met kunst van bekende internationale surrealisten.

Kunstexposities Rotterdam

Bauhaus Dessau

Onder de titel “Bauhaus Dessau” toont het Chabot Museum Rotterdam aan de hand van schilderijen, beelden, tekeningen en grafieken een beeld van de internationale avant-garde in Dessau en Rotterdam. De expositie is een onderdeel van “Simultaan Modernisme”, een kunstproject dat zowel in Dessau als in Rotterdam plaatsvindt en nog loopt tot en met 19 februari 2017.

Kunstexposities Rotterdam - 2 Kunstexposities Rotterdam - 3 Kunstexposities Rotterdam - 4

Museum Boijmans Van Beuningen viert het honderdjarig bestaan van de bekende Nederlandse meubelfabriek Gispen met een jubileumexpositie rond hun bijzondere in kleine oplagen gemaakte producten. Willem Hendrik Gispen (1890-1981) begon zijn bedrijf in Rotterdam. De expositie blijft tot en met 26 februari 2017.

In Rotterdam opende het Stripmuseum haar deuren en ruimten voor een wandeling door de geschiedenis van het stripverhaal en de tekenfilm. Het museum is gevestigd in een pand op Wijnhaven 32. Info op de site www.stichtingstrips.nl.


Gerelateerde artikelen