Het nationaal erfgoed door 3D beeldtechniek vastgelegd

29 oktober 2016

Het wereldberoemde sprookjeskasteel Neuschwanstein in de Duitse provincie Beieren, haar geschiedenis, haar betekenis binnen het Koninkrijk Beieren, haar unieke en sprookjesachtige inrichtingen en andere mooie gebouwen en kastelen staan centraal in het prachtige gelijknamige fotoboek met een schat aan 3D-foto’s in de anaglyfentechniek.

Het nationaal erfgoed door 3D beeldtechniek vastgelegd

Neuschwanstein 3D

De meegeleverde bril zorgt ervoor dat beelden op de 3D foto’s met een ruimtelijk effect worden ervaren. De foto’s van andere gebouwen en meerdere daarvan in 3D zijn afgebeeld als een onderdeel van de rijke geschiedenis van de bouw van kastelen aan het eind van de 19e eeuw. Neuschwanstein behoort tot de groep van de meest bezochte gebouwen in Europa. De romantische architectuur van het kasteel, de idyllische ligging en magische uitstraling zorgen voor fascinerende herinneringen bij alle bezoekers.

Met de inhoud van dit uitstekend samengestelde boek treedt de lezer direct in de toverachtige sprookjeswereld van de Beierse koning Ludwig II. Door het driedimensionale beeldeffect wordt alles nog eens extra beleefd. Het bouwwerk heeft nooit een representatieve of politieke rol gespeeld in de Duitse geschiedenis. Het kasteel is echter sinds de opening voor het publiek een plaats geworden waarin fantasie en illusie samenkomen. Door de 3D-foto’s worden de lezers meegenomen op een virtuele reis langs de pracht en praal van een sprookje. Een fantastisch boek voor 3D liefhebbers.

ISBN 978-3-95451-881-4, “Neuschwanstein 3D”, Martin Papirowski, Emons Verlag, 2016, 112 pagina’s.