Educatieve modellen voor de geneeskunde en biologie

5 oktober 2016

De internationale vakbeurs Medica, in alle hallen van het beurscomplex in het Duitse Düsseldorf, brengt steeds weer een schat aan interessante onderwerpen voor het voetlicht. Uit dit aanbod kozen wij voor educatieve modellen voor demonstratie, voorlichting en onderwijs. In zogenoemde begaanbare modellen van grote menselijke organen is het mogelijk om van dichtbij alles van het orgaan te leren. Daarbij gaat het over alle gezonde onderdelen van het betreffende orgaan en de natuurlijke vormgeving van het specifieke onderdeel van het lichaam.

Educatieve modellen voor de geneeskunde en biologie

Begaanbare modellen van menselijke organen

Maar de ontwerpers en makers van deze begaanbare organen hebben ook oog voor verschillende afwijkingen en ziekten in de organen. Het bedrijf “Begehbare Organe” (www.begehbare-organe.de) realiseert de educatieve modellen in samenwerking met deskundigen uit de medische wereld van wetenschap en onderzoek. De modellen worden tijdens perioden van congressen, exposities en studiedagen voor publiek en deelnemers opgesteld. Belangstellenden zijn enthousiast en willen onmiddellijk meer weten over het betreffende orgaan.

Het bedrijf heeft daartoe handige boekjes laten maken, die alles vertellen over het betreffende orgaan en ook ingaan op het voorkomen van aandoeningen. Op dit moment beschikt het bedrijf over tien
grote modellen van onder ander de darm, een prostaat, een wervelkolom, een nier, de longen, het hart en de hersenen. Ze zijn zeer leerzaam en zijn te huur of worden in bijzondere gevallen in opdracht op maat gemaakt. De modellen zijn fors gebouwd en sommige modellen zijn zelfs meer dan 7 meter lang en meer dan 3 meter breed.

Educatieve modellen voor de geneeskunde en biologie - 2 Educatieve modellen voor de geneeskunde en biologie - 3 Educatieve modellen voor de geneeskunde en biologie - 4

Een bijzondere attractie voor een medisch congres of voor gebruik op studiedagen. In de stand van “SOMSO Modelle” tonen de medewerkers een uitgebreide reeks met modellen voor onderwijsdoeleinden, als instructiemodellen en voor opstellingen in vitrines in musea en exposities. Alles is gedetailleerd en met uitneembare delen uitgevoerd. Voor individuele instructie is het materiaal zeer geschikt. De catalogus van het bedrijf (sinds 1876 een begrip op de markt) bevat een kleurrijk geheel aan meer dan 1000 biologische, medische en botanische modellen voor het onderwijs.

In Sonneberg staat het SOMSO museum met een schat aan historische modellen. Medische modellen zorgen voor een snel beeld van het orgaan of ieder ander deel van het menselijk lichaam. Maar ook de modellen van dieren zijn uiterst leerzaam. Kijk voor aanvullende informatie op de site www.somso-museum.de en op de site www.somso.de. De vakbeurs Medica vindt plaats in de herfstperiode, wederom in alle hallen van het omvangrijke beurscomplex van de Messe Düsseldorf. Met meer dan 4000 exposanten is de vakbeurs Medica één van de grootste in haar soort ter wereld.


Gerelateerde artikelen