Photokina 2016 toont alles uit de digitale beeldtechniek

12 september 2016

We hebben er twee jaar op moeten wachten, maar van 20 tot en met 25 september 2016 vindt weer in meerdere hallen van het beurscomplex van de Messe Keulen de photokina plaats. Het concept van de toonaangevende vak- en consumentenbeurs is op drie pijlers gebouwd: de professionele gebruikers, de industrie en de consument. Door de populariteit van het concept is de beurs uitgegroeid als de grootste leidende beurs van de foto- en imagingbranche ter wereld. Ze verenigt alle werelden van het imaging op één plaats en unlimited!

Photokina 2016 toont alles uit de digitale beeldtechniek

Photokina 2016 in Keulen

Hier worden toekomstgerichte innovaties en ontwikkelingen getoond en wordt de focus gericht op nieuwe trends. Naar onze verwachtingen zullen dit jaar meer dan 180.000 bezoekers uit ruim 160 landen de beurs bezoeken. Volgens de resultaten uit diverse onderzoeken worden er dagelijks 1,8 miljard foto’s op sociale platforms en netwerken geladen en verwerkt. Tijdens de beurs tonen ontwikkelaars, fabrikanten en verkooporganisaties onder andere technologische innovaties zoals 4K en de verdere ontwikkeling hiervan naar 6K en 8K op het gebied van opnamen en weergaven van digitale beelden.

Met camera’s uitgeruste robots laten ons niet alleen het heelal veroveren, maar brengen ons de ruimte op aarde. De foto- en imagingbranche geeft steeds meer mogelijkheden om beelden voor geneeskundige doeleinden te maken waarmee steeds nauwkeuriger kan worden gewerkt in de diagnostiek en de chirurgie.

Ook op het gebied van databrillen voor gamers, tandartsen, plastisch chirurgen en voor geneeskundige handelingen zijn innovatieve hoogstandjes van dichtbij te beoordelen. Demonstraties zijn er voor het gebruik van 3D-camera’s, virtual reality systemen, extreem hoge beeldresoluties, camera’s die 360 graden panoramafoto’s en -video’s produceren. De organisatoren hebben tevens gezorgd voor aantrekkelijke festiviteiten op het beursterrein en in de stad. Ook vinden er congressen plaats. Voor informatie www.photokina.com.


Gerelateerde artikelen