Liefde voor de kunst op het eerste gezicht

6 september 2016

In de kunstexpositie “Liefde op het eerste gezicht” toonde het Museum Würth in 2008 een overzicht van 100 kunstwerken, die in de afgelopen drie jaar aan één van de grootste privé collecties in Duitsland zijn toegevoegd. De Collectie Würth is een initiatief van de zakenman Reinhold Würth en bevat kunst uit de 19e en 20e eeuw en werd onlangs nog flink uitgebreid met werken van ruim voor de 19e eeuw.

Liefde voor de kunst op het eerste gezicht

Liebe auf den ersten Blick

In de expositie toonde kunstkenner Werner Spies op basis van een persoonlijke voorkeur het werk van vele internationaal bekende kunstenaars. Op de lijst van recent verworven werken prijken de namen van Max Ernst, Georg Baselitz, Gerhard Richter, Rene Magritte, Claude Monet en Pablo Picasso. Onder de honderd expositiestukken bevinden zich uiterst kostbare werken, die zelden te zien waren in publiekstentoonstellingen.

Ook nu weer is een spiegel van moderne kunst aan de collectie toegevoegd met het werk van surrealisten en expressionisten en meerdere stromingen in de moderne kunst. Bijzonder opvallend in de aankoop is het fascinerende en bewegende werk van Patrick Hughes. De catalogus is een prachtig kunstboek geworden met een schat aan afbeeldingen en beschrijvingen.

ISBN 978 3 89929 111 7, “Liebe auf den ersten Blick”, Werner Spies en C. Sylvia Weber, Swiridoff Verlag, 2007, 292 pagina’s.

Museum Würth, Reinhold-Würth-Strasse 15, D-74653 Künzelsau, www.wuerth.com.


Gerelateerde artikelen