De magische wereld van Salvador Dalí

6 september 2016

In het compacte Engelstalige kunstboek “Salvador Dalí” geeft de auteur op een uiterst aangename en informatieve wijze een boeiend beeld over het leven en werk van het surrealistische genie Dalí. Aan de hand van herkenbare gebeurtenissen en veranderingen in het leven van één van de allerbeste vertegenwoordigers van het surrealisme brengt de auteur een mooi en leesbaar beeldverhaal met interessante vertellingen en verrassende uitspraken.

De magische wereld van Salvador Dalí

Salvador Dalí

Al op 17-jarige leeftijd schildert Dalí impressionistisch werk en experimenteert met de kubistische vormgeving. Aan het begin van de twintiger jaren van de 20e eeuw kwam een nieuwe kunststroming op gang: het surrealisme. Voor een deel door het werk van Freud geïnspireerd en een voortzetting van het Dadaïsme werd de irrationele en illusionistische stroming tot een succes door de inspanningen van de Franse schrijver André Breton.

Dalí voelt zich direct thuis in dit gezelschap en laat zien hoe briljant hij is. Kunstenaars als Rene Magritte, Yves Tanguy, Joan Miró, Hans Arp, Max Ernst, André Masson en Giorgio de Chirico maakten deel uit van dit illustere gezelschap. Dalí wist al snel het geld te waarderen en reisde in 1934 naar New York voor zijn eerste expositie.

De magische wereld van Salvador Dalí - 2 De magische wereld van Salvador Dalí - 3 De magische wereld van Salvador Dalí - 4

Het compacte kunstboekje neemt lezers mee op alle reizen en geeft een boeiend beeld over zijn belevenissen, inspiraties, uitspattingen, vriendschappen, meningen en geeft vooral prachtige reproducties van zijn surrealistische beeldverhalen. Een leuk boek voor de kunstliefhebber.

ISBN 978 3 7913 3813 2, “Salvador Dalí”, Christiane Weidemann, Prestel Verlag, 2007, 128 pagina’s.


Gerelateerde artikelen