Werken van Salvador Dalí steeds vaker op postzegels

27 september 2016

Voor de liefhebber van de surrealistische kunst van de Spaanse kunstschilder, genie en wetenschapper Salvador Dalí hebben verschillende postadministraties gekozen voor het regelmatig uitgeven van postzegels. Standaard zijn postzegels bedoeld voor het frankeren van te verzenden post. Bij meerdere uitgiften van postzegelblokjes en losse postzegels in bepaalde landen is dit algemene gebruik van frankeergeldige postzegels wel zeer twijfelachtig.

Werken van Salvador Dalí steeds vaker op postzegels

Surrealistische kunst van Dalí

De echte thematische postzegelverzamelaars zullen zich daaraan niet storen en hun verzameling met plezier uitbreiden met alle uitvoeringen van postzegels en -blokjes waarop de kunst van Salvador Dalí of als kunstenaar is afgebeeld. Elke uitgifte is telkens weer een geweldige beleving om de verrassende plaatjes te zien. Soms zijn er complete werken afgebeeld en veelal bevat de afbeelding op de postzegels een verzameling van details uit de werken van surrealist Salvador Dalí (1904-1989).

Werken van Salvador Dalí steeds vaker op postzegels - 2 Werken van Salvador Dalí steeds vaker op postzegels - 3 Werken van Salvador Dalí steeds vaker op postzegels - 4


Gerelateerde artikelen