Magisch bestaan voor het onaantastbare symbool π

21 juli 2019

Het is vandaag maandag 22 juli. Door de datumnotatie 22/7 een wel heel bijzondere dag voor alle wiskundigen in de wereld. Ook voor alle wiskundigen in die landen die deze datumnotatie als breuk 22/7 niet als zodanig herkennen.

Magisch bestaan voor het onaantastbare symbool  π

OF-Postzegelscollectie Wiskunde

Het is natuurlijk ook een unieke dag voor alle anderen die in de ban zijn van de magie van het begrip pi met symbool π. Het symbool π staat standaard voor de kleine letter pi van het Griekse alfabet. Rondom π bestaan er vele verhalen, verhandelingen en verklaringen. π is magisch en π is de verhouding tussen diameter en omtrek van een cirkel. Maar π is ook praktisch voor wiskundige en meetkundige berekeningen.

Magisch bestaan voor het onaantastbare symbool  π - 2 Magisch bestaan voor het onaantastbare symbool  π - 3 Magisch bestaan voor het onaantastbare symbool  π - 4

Op wikipedia staat een schat aan informatie, wetenswaardigheden en de resultaten uit historisch en wetenschappelijk onderzoek. π is een wiskundige constante en is tevens een inspiratiebron in de kunst, cultuur, multimedia, wetenschap en techniek. Voor filatelisten heeft het symbool π ook een betekenis door het verzamelen van postzegels waar dit symbool zichtbaar is. Ook in de OF-Postzegelscollecties is er aandacht voor π op postzegels binnen het verzamelgebied wiskunde.


Gerelateerde artikelen