Magische fenomenen in een wereld van optische illusies

3 oktober 2013

In een leerzame introductie in de nieuwe publicatie “The World of Visual Illusions” gaan de auteurs in op de evolutie van ons vermogen om alles tot in de puntjes waar te nemen. Ook de ontwikkelingen van ons brein geeft ons een geweldig vermogen de omgeving te observeren en op te slaan.

Magische fenomenen in een wereld van optische illusies

The World of Visual Illusions

Als ontwerpers van optische illusies zijn zij er echter van overtuigd dat er meerdere tekortkomingen in ons visuele systeem aanwezig zijn. Dankbaar maken zij daar gebruik van en hebben weer vele nieuwe optische illusies ontworpen en verzameld voor een geweldig aantal uren gegoochel bij het kijken naar vele mooie illustraties. Zelfs meerdere klassieke optische illusies zijn door de ontwerpers omgetoverd in de meest leuke illusies. De samenstellers van de inhoud hebben de optische illusies ingedeeld in herkenbare groepen als onmogelijke figuren, driedimensionale illusies, dubbelzinnige illusies, autokinetische illusies, verborgen figuren en kleur-illusies. Met een waarnemingstest tussen wazige en scherpe illustraties leert de kijker over het effect van automatisch scherpstellen en het nabeeldeffect op het netvlies. Ook het trucje van het stukje zwevende vinger zorgt voor opwinding en een leermoment. Meerdere historische plaatjes laten zien dat het fenomeen van de optische illusies al eeuwenoud is. Zelfs voor verzamelaars van plaatjes met optische illusies biedt de inhoud van het boek een scala aan verrassende en voortreffelijk ontworpen illusies. Een boek om te bezitten, om te verbazen en om nieuwe inspiraties op te doen.

ISBN 978-1-84858-664-2, “The World of Visual Illusions”, Gianni A. Sarcone en Marie-Jo Waeber, Arcturus Publishing, 2013, 128 pagina’s.


Gerelateerde artikelen