Met optische illusies spelen en zelf ervaringen opdoen

3 oktober 2013

Het metalen doosje bevat 80 interessante kaarten met optische illusies. Elke kaart is aan de voorzijde en achterzijde van een te beschrijven kunststof laagje voorzien.

Met optische illusies spelen en zelf ervaringen opdoen

Optical Illusions Tin

In het doosje is namelijk een viltstift meegeleverd om zelf al tekenend meer te leren over achtergronden van optische illusies en gezichtsbedrog. De afgebeelde illusies zijn op de achterzijde verklaard en enkele zelfs voorzien van een extra opdracht om te construeren met de wisbare tekeninkt. De samensteller van de leerzame set heeft weer kans gezien om een aantrekkelijke variatie aan niet eerder gepubliceerde en kleurrijke optische illusies te presenteren. De kaarten hebben een briefkaart formaat. Voor de echte onderzoekers of twijfelaar is er een kaart met een meetlat om illusies te meten. Zowel in deze kaart als in een tweede algemene kaart zit een ponsgaatje om kleuren te controleren bij betreffende kleurillusies. Het geheel is geschikt voor klassikaal gebruik en voor verzamelaars.

Met optische illusies spelen en zelf ervaringen opdoen - 2 Met optische illusies spelen en zelf ervaringen opdoen - 3

ISBN 978-1-4095-5144-7, “Optical Illusions Tin”, Sam Taplin, Usborne Publishing, 2012, 80 kaarten en viltstift in een metalen blik.

Afb. Voorbeelden van kaarten uit een set van 80.


Gerelateerde artikelen