Magische stereofotografie in een uniek 3D fotoproject

2 februari 2014

Met de presentatie van zijn 3D-fotoboek “Saenderski 3D World” bij een grootse 3D-projectieshow tijdens het ISU World Congress 2011 in de Zuiderduinzaal van Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee is een start gemaakt met de verkoop van dit bijzondere boek met creatief artistieke 3D opnamen van naakte modellen door fotograaf en bedenker Marek Saenderski.

Magische stereofotografie in een uniek 3D fotoproject

Saenderski 3D World

Dit op een speciale manier samengestelde en uitgevoerde boek bevat 230 composities in kleurrijke 3D stereoscopische opnamen van 60 Poolse fotomodellen. De initiatiefnemer geeft in zijn voorwoord aan vooral geïnspireerd te zijn door de interesse van Salvador Dalí voor alle driedimensionale beeldtechnieken. Dankzij de geniale wijze waarop hij stereoscopische kunstwerken kon ontwerpen en schilderen heeft hij zich kunnen ontwikkelen als een kunstenaar en een genie. Dankzij de ontwikkelingen in de digitale technieken en de beschikbare 3D-software is het mogelijk composities direct in 3D uit te voeren. Naaktmodellen worden geplaatst in imaginaire werelden van surrealistische kunstenaars als Paul Delvaux, René Magritte, Salvador Dalí en Max Ernst. Het nieuwe stereoscopisch beeld is dan een unieke combinatie tussen kunst en werkelijkheid. De inspirerende thema’s heeft Marek Saenderski verdeeld in 16 hoofdstukken. Hij plaatst modellen ook in de natuurlijke omgeving van wereldwonderen als tempels, watervallen en grotten. Bij het verzorgde boek hoort een eenvoudige stereokijker. Het geheel is te koop via www.saenderski3D.pl.

Magische stereofotografie in een uniek 3D fotoproject - 2 Magische stereofotografie in een uniek 3D fotoproject - 3 Magische stereofotografie in een uniek 3D fotoproject - 4

Afb. De Venus van Willendorf heeft eveneens Marek Saenderski in 3D geïnspireerd.


Gerelateerde artikelen