Museum toont sterke groei geometrische kunstwerken (1)

13 april 2019

Met presentaties van talrijke nieuw verworven kunstwerken toont de Kunsthal Weishaupt regelmatig haar aanwinsten in de opgebouwde omvangrijke kunstcollecties. Tot en met 6 oktober 2019 staan de recente aanwinsten centraal in de expositie “Ausgang offen - Neues aus der Sammlung”. Het museum richt zich met de opbouw van haar kunstverzameling op werken binnen de richting van het constructivisme.

Museum toont sterke groei geometrische kunstwerken (1)

Ausgang offen - Neues aus der Sammlung

Maar inmiddels toont het museum ook fascinerende werken uit de richtingen van de moderne en hedendaagse schilderkunst, sculpturen en beeldtechnieken met basisaccenten rondom geometrische figuren, lijnen, vormen, vlakverdelingen en het magische beeldspel van illusionistische constructies en beeldbewegingen.
Het begeleidende tijdschrift van het museum voor de nieuwe expositie beschrijft, na een voorwoord van directeur Kathrin Weishaupt-Theopold, met informatieve en compacte teksten over het specifieke kunstwerk en de afbeelding van het werk op groot formaat.

Ook over de kunstenaar vindt de lezer een compacte biografie en nog extra informatie over het betreffende kunstwerk. Onder de speelse en symbolische titel “Uitgang open” verwijst het museum naar de voortdurende uitbreiding en verdieping van de verzameling. Door een verdeling van het tijdschrift in vijf hoofdstukken is een prachtig en helder kunstdocument ontstaan voor alle liefhebbers van geometrie, ordening en visuele verrassingen in de kunst. (Wordt vervolgd).

Museum toont sterke groei geometrische kunstwerken (1) - 2
Dubbelpentagram No.1, Beat Zoderer, kleur op afvalhout, 2018, 160 x 134 x 13 cm, © VG Bild-Kunst, Bonn, 2018.

“Ausgang offen - Neues aus der Sammlung”, kunsttijdschrift + catalogus nr.14, Kathrin Weishaupt-Theopold, Kunsthalle Weishaupt, 2018, 144 pagina’s.

Kunsthalle Weishaupt, Hans-und-Sophie-Scholl-Platz 1, D-89073 Ulm, www.kunsthalle-weishaupt.de.


Gerelateerde artikelen