Museum toont sterke groei geometrische kunstwerken (2)

15 april 2019

Het eerste hoofdstuk staat in het teken van virtuele afmetingen en het spel met illusie en werkelijkheid met werk van onder meer François Morellet, Yvaral (Jean-Pierre Vasarely), Brigitte Kowanz, Piero Dorazio en Hans Peter Reuter.

Museum toont sterke groei geometrische kunstwerken (2)

Ausgang offen - Neues aus der Sammlung

In het tweede hoofdstuk ligt het accent op het gebruik van volle kleuren in perfecte geometrische abstracte constructies. De bezoeker van de expositie en de lezer van de catalogus maken kennis met kunst van Beat Zoderer, Stéphane Dafflon, Peter Halley, Karl Gerstner en Ben Willikens.

De thema’s voor de volgende twee hoofdstukken zijn “Perfectie en toeval - visualisering door zeepbellen en druppels” en “Oervormen in de geometrie - de invloed van elementaire vormen in de ruimte” zijn zichtbaar in werken van onder andere Juri Georg Dokoupil, Tony Oursler, Vincent Szarek, Bernar Venet, James Reineking, George Rickey, Richard Long, François Morellet en David Nash. Het fors uitgevoerde tijdschrift en catalogus eindigt met het thema “Fascinatie en schrik - historische beelden in zwart-wit” van de kunstenaars Robert Longo, Andrew Schoultz en Vincent Szarek.

Museum toont sterke groei geometrische kunstwerken (2) - 2
Zonder titel, Jiri Georg Dokoupil, zeepsop en pigment op canvas, 2013-2016, 200 x 340 cm, © VG Bild-Kunst, Bonn, 2018.

“Ausgang offen - Neues aus der Sammlung”, kunsttijdschrift + catalogus nr.14, Kathrin Weishaupt-Theopold, Kunsthalle Weishaupt, 2018, 144 pagina’s.

Kunsthalle Weishaupt, Hans-und-Sophie-Scholl-Platz 1, D-89073 Ulm, www.kunsthalle-weishaupt.de.


Gerelateerde artikelen