Nieuwe 3D ontwikkelingen op het gebied 3D fotografie

15 juli 2012

Van het uiterst informatieve 3D-Bulletin van de NVvS - Nederlandse Vereniging voor Stereofotografie verscheen recent de uitgave 193. Voor leden van de NVvS en andere geïnteresseerden in 3D fotografie een geweldige bron van informatie en inspiratie en uitleg over de magie van 3D.

Nieuwe 3D ontwikkelingen op het gebied 3D fotografie

3D-Bulletin 193

Digitale 3D projecties

Het eerste technische artikel gaat over de nieuwe Sony NEX3 en NEX5 camera’s en het gebruik ervan bij stereoscopische opnamen. De experimenten leverden een aantal mooie series met 3D foto’s op. Het tweede artikel bespreekt het probleem van het convergeren bij het maken van 3D-foto’s. Volgens een bericht in het Bulletin is het digitaal projecteren in de huiskamer financieel haalbaar voor 3D liefhebbers. De 3D-film “Hugo” gaat onder andere over het werk van George Méliès. In het Bulletin staat het verhaal over regisseur Martin Scorsese en zijn eerste 3D-film. Van het artikel “Stereofotografie voor beginners” is nu ook het 2e deel verschenen met een geweldige hoeveelheid 3D tips. Van de serie “Compositie in stereo” verscheen het laatste deel.

Platform voor stimulering van 3D

Gert-Jan Wolkers, de hoofdredacteur van het 3D-Bulletin, ging op pad met de Panasonic Lumix 3D1 stereocamera en presenteerde zijn eerste indrukken in woord en 3D stereofoto’s. Het Bulletin sluit af met een verslag van een leerzame bijeenkomst van deelnemers in het platform 3DNL.NET, een platform voor stimulering van 3D in Nederland en te vinden via www.3dnl.net. Stereofoto’s uit de Dordogne laten de lezers zien hoe mooi beelden worden in drie dimensies. Voor meer informatie en bestellingen van het 3D-Bulletin www.stereofotografie.nl.


Gerelateerde artikelen