Nieuwe druk alles omvattend studiedoek voor natuurkunde

16 november 2013

Gebaseerd op het originele studieboek “Fundamentals of Physics”, 6e druk, verscheen bij de speciale bachelor-editie een uitgebreid overzicht van oplossingen en uitwerkingen van de opgaven in het dikke studieboek voor natuurkunde studenten.

Nieuwe druk alles omvattend studiedoek voor natuurkunde

Halliday Physik

De bachelor-editie is didactisch en inhoudelijk afgeleid van het originele studie- en referentieboek en wordt op nagenoeg alle hogescholen en universiteiten in het Duitse taalgebied toegepast, respectievelijk voorgeschreven als studiemateriaal. De inhoud en diepgang is geschikt voor het gebruik door hogeschool studenten in beroepsgerichte opleidingen en voor studenten aan de universiteit voor de basisopleiding Fysica. Door de enorme omvang van het studieboek worden de onderdelen van de fysica gedetailleerd behandeld. De eerste hoofdstukken sluiten goed aan op het niveau van het natuurkunde onderwijs op de middelbare school. Elk hoofdstuk begint met een fysische bijzonderheid uit het dagelijks leven, zoals de eerste menselijke kanonskogel, de gewichtsheffer, de kurk en de knal van de champagnefles en de deeltjesversneller van de CERN. De bachelor-editie bevat de gebruikelijke lesstof over de onderwerpen kracht en beweging, vectoren, kinetische energie, rotatie, gravitatie, golven en deeltjes, kinetische gastheorie, elektrische lading en velden, elektriciteit, magnetisme en elektromagnetische spectrum. Het onderdeel Licht en Optica begint met een behandeling van de eigenschappen van licht. Daarna volgen de onderdelen beeldvorming, coherentie, interferentie, buiging, relativiteitstheorie, fotonen, atomen en kernfysica.
Een uitgebreid trefwoordenregister sluit dit uitstekend georganiseerde en kleurrijk geïllustreerde studie- en referentieboek af.

Nieuwe druk alles omvattend studiedoek voor natuurkunde - 2

ISBN 978-3-527-40746-0, “Halliday Physik”, Bachelor-Editie, David Halliday, Robert Resnick en Jearl Walker, Wiley-VCH Verlag, 2007, 931 pagina’s.
ISBN 978-3-527-41146-7, “Halliday Physik”, Antwoordenboek, Wiley-VCH Verlag, 2011, 272 pagina’s.


Gerelateerde artikelen